VI NÄRMAR OSS 50 ÅR – JAG OCH VÄRLDENS FÖRSTA INDUSTRIROBOT

Både jag och IRB6, som roboten hette, har utvecklats och är idag snabbare, smartare och kan uträtta mer när det gäller produktion och automation än vi kunde på 70-talet.

IRB6 jobbade mer än 40 år i drift ute i produktion innan den välförtjänt pensionerades. Eftersom jag kom igång jämförelsevis sent så har jag fortfarande ett 20-tal år kvar innan jag kan ta pension. Sett till den fantastiska utveckling jag har fått vara med och bevittna de senaste 20 åren så ser jag verkligen, med spänning fram mot kommande 20 år! Vi står mitt uppe i en industriell revolution där ökad datorkraft, intelligenta och sammankopplade system, kanske i kombination med AI, kommer öppna nya världar för oss som jobbar inom automation.

AUTOMATION BLIR ENKELT MED TRE KNAPPAR

Automationssystem idag är inte bara en robot i ett hörn – det är kompletta system som knyter samman produktionsflödet i hela fabriker. Samtidigt som systemen blir större, smartare och hanterar komplexa processer så måste de samtidigt vara enkla att förstå, ge hjälp och ledning när något gått fel och gå att starta om av ett stressat nattskift utan robot eller programmeringskunskaper. Våra bolag har en vision om maskiner som är så lätta att handha att de bara har tre knappar – Start, Stopp och Återställ – oavsett vad som hänt och i vilket läge man är ska man alltid komma vidare framåt. Det är den tanken om användarvänlighet och robusta system som fått ge namn åt vår företagsgrupp – 3Button Group. Det krävs mycket av ett system för att leva upp till den visionen – det är intelligensen mellan start och stopp!

BERÄTTA DIN HISTORIA FÖR OSS

Om du finns där ute som har egna idéer om vad du vill åstadkomma, eller om du kanske vill jobba med oss med framtidens teknik så följ oss gärna på LinkedIn eller kontakta mig eller någon av mina duktiga medarbetare så hittar vi nya lösningar på gamla problem tillsammans med er!

Välkomna!